Tanja van Schuylenburg

Tanja van Schuylenburg

Drummer

is uniek in haar soort; een vrouwelijk fulltime drumster, muziekdocent, ambassadrice van Compassion, bandlid… een echte duizendpoot.
Al zolang Tanja zich kan herinneren was zij gefascineerd door drummen. Waar de meeste meisjes kiezen voor een blokfluit koos Tanja het drumstel. Toen zij acht jaar oud was, begonnen de eerste drumlessen. Eén jaar later startte Tanja in haar eerste band waar ze onder andere the Spicegirls, Backstreet Boys en Guns and Roses speelde.
Op haar tiende begon Tanja met het meespelen in een kerk. Vier jaar later werd ze vast onderdeel van een kerkelijke jeugdband. Ook mocht ze tijdens haar middelbare schooltijd meespelen in bandjes en in de musicals Fame & Chicago.
Door al deze activiteiten en jaren drumles kon Tanja haar drum-skills snel ontwikkelen en werd op haar 16e aangenomen op het conservatorium in Alkmaar (welke later verhuisde naar Haarlem). Hier had zij vier jaar les van Mark Eshuis en andere inspirerende gastdocenten. Op haar 20e studeert Tanja af met een spectaculair afstudeerproject gericht op Gospel. In dit genre ligt tot op de dag van vandaag haar focus. Het is Tanja’s verlangen dat mensen door de muziek heen Jezus leren kennen en uitgedaagd worden om datgene te doen waarvoor ze geroepen zijn.

Drumster

Al op haar negende begon Tanja in bands te spelen. Dit is zij altijd blijven doen. Tijdens haar tijd aan het conservatorium speelde ze bijvoorbeeld bij Baan7, Neslo, Soulmates en Herman Boon. Na haar conservatorium tijd heeft ze de afgelopen jaren op veel verschillende podia gestaan. Zo heeft ze onder andere in België, Duitsland, Italie, Roemenië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië, Ethiopië, Kenia, Oeganda en Curacao gespeeld en heeft ze onder andere het podium gedeeld met Leeland, Paul Baloche, JesusCulture en vele anderen.

Momenteel is haar vaste band InSalvation. Met InSalvation reist Tanja Nederland en de wereld over. Hiernaast speelt InSalvation veel op conferenties zoals Bidden en Vasten van Herman Boon en New Wine.

De band is hiernaast ambassadeur voor Compassion, waarmee zij jaarlijks naar Afrika reizen voor de Muskathlon (zie Compassion). De band staat ervoor dat aanbidding en gerechtigheid hand in hand gaan.

Naast dat Tanja van drummen houdt en graag lekker muziek maakt, combineert ze dit het liefst met haar passie voor Jezus en wil ze zichzelf blijven ontwikkelen. Dat deed ze bijvoorbeeld door in 2015 vier weken te studeren aan ‘The Collective School of Music’ (Drummers Collective) in New York. Door zichzelf te blijven ontwikkelen doet Tanja inspiratie op voor haar eigen lessen en blijft ze zichzelf verbeteren.

Drummen is een van mijn grootste passies en dit doe ik met alle liefde. Ik hoop mijzelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen om de beste te worden die ik kan zijn.”

Als u voor een project, inval- of studioklus, conferentie of bruiloft op zoek bent naar een professionele drumster die met volledige inzet aan uw project meewerkt, is Tanja te boeken. U kunt contact met haar opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Tanja is altijd enthousiast voor nieuwe mogelijkheden en nieuwe samenwerkingen.

 

Drumdocent

Tijdens haar tijd op het conservatorium begint Tanja drumlessen te geven in Rotterdam en omgeving vanuit de garage van haar vader.

In 2013 richt ze samen met Christiana Bohorquez de popschool Jam-It! op. Sinds januari 2016 heeft Tanja zich teruggetrokken uit Jam-It! om zich te kunnen focussen op drumlessen en optreden.

‘’Ik vind het belangrijk dat de leerlingen het plezier van muziek ontdekken. Het hoeft van mij allemaal niet gelijk via alle muzikale regels, als ze het maar naar hun zin hebben en het muziek maken leuk vinden. Natuurlijk leer ik ze dan wel de belangrijke dingen die ze moeten weten, maar hopelijk doe ik dat wel op een manier die bij hun past.’’

Ook jij kunt lessen bij Tanja volgen. Op dinsdag biedt Tanja lessen aan in Leiden, op donderdag geeft zij lessen in Rotterdam. Het volgen van lessen voor patiënten in het Rijndam Revalidatie Centrum is eveneens een optie. Ook is zij beschikbaar voor workshops.

Tanja is inmiddels meer dan 11 jaar een succesvolle docente, haar studenten zeggen over haar;

De (privé)les biedt uitdaging en variatie, het sluit aan bij mijn niveau. Het is duidelijk te merken dat Tanja verstand heeft van de drums! En ze is een erg prettig persoon en een gezellig lerares bovendien.

Heleen van Deuzen (30 jaar)

Ik zit al ongeveer 3 jaar hier op les met Tanja. Ik vind het erg leuk om te doen. De lessen zijn ook heel leuk en gezellig. Ik leer veel en ik word steeds beter. Het leuke is ook dat Tanja me steeds meer nieuwe, maar tegelijkertijd ook uitdagende dingen leert. We doen ook om de zoveel tijd leuke voorspeelavonden. Kortom ik vind het hier echt super gaaf en leuk

Rischan (12 jaar)

Ik heb drumles van Tanja, en ik vind het superleuk. Haar lessen motiveren me enorm! Hiervoor heb ik les gehad op een andere popschool, maar toen was ik veel minder gemotiveerd. Soms had ik er zelfs geen zin meer in! Gelukkig doe ik het nu met veel plezier. We spelen ook vaak leuke liedjes, en dat vind ik een groot voordeel. Liedjes spelen is een goede manier om je passie voor drummen te uiten, je kan lekker losgaan. Het is echt mijn doel om ook zo goed te worden als Tanja en om ook in een band te gaan spelen. Ik heb daarvoor nog een lange weg te gaan, maar ik zie er heel erg naar uit.

Sara (14 jaar)